TRAININGSADVIES

Indien je zelf een vraag hebt i.v.m. trainingen stuur die dan gerust door en Fred zal er zo spoedig mogelijk een antwoord op geven.


Tips nu dat de competitie volop op gang is

 

De maand Mei en Juni zijn in principe drukke competitiemaanden.

1. Leer drinken!

Denk er aan om voldoende te drinken op training. Probeer er een gewoonte van te maken om om de 5 km je drinkbus te nemen.
Als dit in je ‘systeem’ zit zal je dat in een wedstrijd ook sneller doen.

 

2.  Twee wedstrijden

Probeer af en toe twee wedstrijden per week te rijden maar overdrijf hier zeker niet in. Luister goed naar je lichaam en neem slecht deel aan 1 wedstrijd als je vermoeid bent.


3. Droge kledij

Meestal is het nu goed weer en is de verleiding om na de wedstrijd nog in je koerskledij een babbel te doen is groot. Trek eerst je natte trui en broek uit en doe droge kledij aan. Zo heb je minder kans om ziek te worden en vermijd je ook infecties aan het zitvlak.


4. Examens

Plan nu reeds je rustperiode tijdens de examens en voorzie na de examens eerst een tweetal weken training vooraleer weer in competitie te komen. Probeer onder de examens wel af en toe een fietstochtje te maken. Zou onderhoud je je basisconditie en heb je ook de nodige ontspanning.

 

 

 

 

 

 

 

 

FRED VANDERVENNET

A-trainer (Prof- & jeugdrenners)

 

Voormalig Marathonkampioen

3 x Belgisch Kampioen

2 x Melbourne

1 x Barcelona

 

Door zijn jarenlange ervaring als topsporter en wielertrainer zijn alle tips van Fred zeer waardevol. Op deze pagina zal hij iedere maand enkele van zijn adviezen met jullie delen.

 

Contact: 0495 24 00 38