DAG 7 - RUMILLY - GRENOBLE

Vandaag wordt het een korte etappe (95 km) met op het einde de Col de Porte, een steile klim van 8 km en een gevaarlijke bochtige afdaling van 18 km!

 

Ja ja 18 km! Dat belooft!

 

We vertrekken om 8U30  ietsje later als normaal, en dat uitslapen doet deugd! Na een stevig ontbijt, droge kleren en schoenen, vatten we de volgende rit aan richting Grenoble.

 

Grenoble wordt de hoofdstad van de Franse Alpen genoemd, die omgeven is door bergen met in het noorden de Chartreuse. In het westen heb je het plateau van de Vercors, en in het oosten het massief van Belledonne. De stad ligt aan de samenvloeiing van de rivier de Isere en zijn bijrivier de Drac.

 

Het is voorlopig nog droog alhoewel de zon zich niet laat zien vandaag.

De eerste kilometers starten we over de D910, een vrij drukke weg. Alles verloopt vlotjes, ondanks het snelle verkeer en het natte wegdek.

 

Na 20 km passeren we Aix Les Bains, welbekend van het plaatselijke meer Lac de Bourget en de talrijke aankomsten van de Ronde van Frankrijk.

 

Ook zou het natuurlijke bronwater in deze stad een genezende werking hebben. Via het ski-oord Chamberry naar Saint Laurent du Pont. Hier zijn we verplicht om even halt tehouden.

 

Er is namelijk stormweer uitgebroken!

Dat er zoveel water in de lucht kan hangen, is nieuw voor mij!

 

We schuilen even en trekken zonder al teveel schaamte droge kledij aan onder een héél klein afdakje op een parkeerplaats! Ge moet er iets voor over hebben hé!

 

Daarna een spoedoverleg in een plaatselijke cafe. Na grondig overleg besluiten we om het vervolg van de rit met de wagen te doen. Een wijze beslissing, de rit te annuleren, blijkt achteraf.

 

We staan immers aan de voet van de Col de Porte, en het zou niet verantwoord geweest zijn om in zulk hondenweer de passage te doen. Laat staan de lange en steile afdaling.

 

Wat daarna volgt?

Een hele actie van onze redders in nood: allen staan we verzamelt op een ondergrondse parking waar we alles uitpakken tót op het moment het regenwater zo hoog staat, we holder de bolder ons uit de voeten moeten maken.

Op een parking hogerop doen we hele heisa nog eens opnieuw: inpakken, uitpakken, lossen, de fietsendrager (die in de kofferruimte lag) monteren en de bagage terug inladen.De fietsen op de fietsendrager, iedereen mee en weg zijn we!

 

Volgens mij komen we zeker in het “Guinnessbook of Records”!

Het verdere verloop gebeurd dus met de auto. De wegen liggen bezaaid met takken en bladeren en lijken spiegelglad! Jammer maar helaas maar “Elk nadeel heb zijn voordeel” (Johan Cruijff): na een korte rit kunnen we langer recupereren!

 

Toch komen we blijgezind aan in Grenoble en na een uur worstelen met de GPS vinden we uiteindelijk ons hotel: Comfort Suites Universités Grenoble Est. Een hele mond vol, voor keurige, ruime en propere kamers.Een hete douche volgt…

 

Hier moet op gedronken worden (zie foto) en een héérlijk avondmaal sluit deze hectische dag van uiteindelijk 60 km met de fiets toch nog plezant af. We hopen dat het morgen droog is…..

 

 

Het wordt een toffe avond, met veel napraten over de helse rit. Met een voldaan gevoel gaan we slapen.