DAG 10 - CASTELLANE - CAGNES SUR MER

Castellane, een dorpje in de Provence, niet ver van de Gorges du Verdon. Het ligt op een hoogte van 724 m en met meer dan 300 zonnedagen per jaar is dit de ideale plek om te genieten, te wandelen of gewoon tot rust te komen. 

 

Vandaag is er de slotetappe van onze fietstocht naar het zuiden. De resterende 110 km wordt een feesteditie over een toch vrij geaccidenteerd parcours.

 

Er staat ons een stevig ontbijt te wachten. De fietsen worden voor een laatste keer gecheckt en de banden op spanning gebracht. Om 8u30 het is nog fris en vrij mistig, we worden uitgewuifd door Leo en Petra.

 

Zo vroeg in de ochtend, en reeds vanuit de startblokken is er de stevige klim naar La Garde, met de wondermooie vergezichten.

 

Onze eerste stopplaats ligt in Grasse, na goed 65 km. Grasse is vooral bekend om zijn parfumindustrie, welke bestaat uit de 3 grote parfumhuizen van Galimard, Moulinard en Fragonard. Meer dan 60 % van de productie van natuurlijke aroma’s (zowel voor de parfum als de voedingsindustrie) van Frankrijk vindt plaats in Grasse.

 

Op een klein terrasje, in de schaduw van een palmboom, drinken we onze eerste expresso vandaag.

Daarna fietsen we niet direct door naar de kust, maar we maken nog een ommetje via Chateauneuf, Tourette en Vence.

 

Vence, het dorpje waar we jarenlang op vakantie kwamen. Leuk om hier op zo’n manier eens aan te komen. Toch een pintje drinken, samen met Louis en Lyda. Het kan geen kwaaad meer, het is immers alleen maar bergaf tot aan de kust.

 

Het is rond de klok van 18u00 als we in Cagnes sur Mer aankomen, onze eindbestemming aan de Middelllandse Zee. Er staat ons nog een leuke verrassing te wachten: Louis en Lyda ontvangen ons met een glaasje champagne! Dat dit smaakt, na 10 dagen hard labeur op de fiets, hoeven we niet te vertellen zeker! Proficiat aan de hele ploeg!

 

En belofte maakt schuld: het eerste wat we doen is pootje baden in de Middellandse Zee! Zo gebeurd het ook! Wat een geweldig gevoel!

 

We blijven nu nog een paar dagen aan de Cote d’Azur. Ons logement is in de Résidence Némea Le Lido, waar we over een ruim appartement beschikken. De fietsen nu eventjes aan de kant. Genieten is nu de boodschap, lekker eten en   uitstapjes naar Nice en Antibes.

 

Bedankt aan onze begeleiders Lyda en Louis die elke dag voor ons klaar hebben gestaan en zich over onze bagage ontfermdenen die we soms ongerust in het ongewisse lieten over onze toestand onderweg.

Merci bien!!

 

 

Hiep hiep hiep hoera voor ons allemaal! Het was een geweldige belevenis die we nooit meer zullen vergeten.