DAG 4 - RAMBERVILLERS-BAUME LES DAMES

De dag breekt weer aan, een nieuwe rit kondigt zich aan. Maar eerst de nodige voeding. Het valt op, dat we ’s morgens meer en meer achter de kiezen steken.

 

De vetverbranding gaat de goede kant op!

 

Rugzakken gevuld en de dagelijkse briefing door de ploegleiding.

 

Het is steeds weer wennen op de fiets tijdens de eerste kilometers van de dag. Het duurt meestal even voor we goed op gang komen, maar de reeds stralende zon geeft ons extra energie.

 

Vandaag ligt ons bedje gespreid in Baume les Dames, een dorp zo’n 15 km ten oosten van Besançon.

 

In Epinal twijfelen we even, en maken de fout om niet op tijd de weg te vragen. Stom, want er komen zo weer 20 km bij op de teller.

 

Dit zal ons niet meer gebeuren!

Gelukkig schijnt de zon en zijn we goedgezind! Zo ook bij Louis en Lyda. Zij staan ons op te wachten in Dounoux en voorzien ons van koeken, drank en bananen.

 

Even een telefoontje naar het thuisfront. Alles en iedereen tevreden, dus daar gaan we weer.

 

We rijden nu al voor de tweede dag doorheen de Vogezen. Een prachtig bergmassief in het oosten van Frankrijk, met alleen maar groen en een stilte waarvan we het bestaan niet eens wisten. Weinig volk hier. Af en toe een boerderij met enorme weilanden, waarin de koeien de meerderheid van de bevolking uitmaken.

 

Elke beklimming, welliswaar op mooi asfalt, duurt eindeloos en na elke bocht hoop je, dat dit de laatste is. Volhouden is de boodschap.

 

Ieder op zijn eigen tempo, gaat de strijd aan met de stilte en zichzelf.

 

Via Lure vervolgen we onze weg en komen we, na een 10 tal uren op de fiets, aan op onze bestemming.

 

Totaal 175 km! We ploffen ons neer in de ouderwetse fauteuils van de receptie en bestellen de grootste pint! Bijna 6000 calorieen verbrand, dus het wordt feest vanavond! Het is immers weekend, en na een deugddoende douche, bestellen we een driegangenmenu met enkele flessen. De rekening is navenant! Een uitschuiver mag af en toe wel eens, plezieren we ons! Louis zal ‘t wel regelen. Gelukkig, zoals we zijn na een paar flessen goeie wijn, kruipen we het bed in.

 

 

Logies: Auberge des Moulins