Sep is het inspirerende verhaal van een kleine jongen die profrenner wordt. Het boek bundelt de jeugdherinneringen

van wielrenner Sep Vanmarcke.

 

Het is een inspiratiebron voor kinderen met een grote droom. Een wonderlijk kijk- en leesboek voor jongens en meisjes die zot zijn van fietsen. Een aanrader voor jeugdrenners. En een stimulerend voorbeeld voor ouders die hun kinderen een actieve jeugd willen bezorgen.

 

96 blzn, harde kaft, quadri bedrukt, met een voorleesverhaal,interviews van zijn ouders, leerkrachten en ploegleider en boordevol kleurrijke illustraties en foto's uit Seps familiealbum. Een hebbeding voor de fans van onze meest sympathieke kasseispecialist.

 

Voorleesverhaal

In het boek staat het 'Verhaal van de jongen op de berg'. Je kan het zelf lezen, vragen of je (groot)vader of (groot)moeder het voorlezen. Of je kan het weldra hier beluisteren, voorgelezen door Sep. Weldra zit Sep zijn koersseizoen erop en heeft hij zeeën van tijd om het verhaal in te lezen.

Nog even geduld!

 

Meer info


In dit fotoboek neemt de Belgische wielerfotograaf Tim De Waele je op passionele wijze mee in de wereld van het wielrennen. Je krijgt het beste wat de internationale wielerfotografie te bieden heeft. Je beleeft het spektakel van op de eerste rij en komt op plaatsen waar de wielerliefhebber anders nooit geraakt. In 'Peloton' kussen inspanning en schoonheid elkaar op elke bladzijde.

Meer info


De rechte lijn is het boek van een renner met uitzonderlijk veel oog voor detail en een fenomenaal geheugen, die de lezer in een zetel naar de buik en de kop van het peloton brengt. Alsof het geschreven is vanaf het zadel, het zweet nog niet helemaal opgedroogd. Of om het met McEwen zelf te zeggen: "It took me 20 years of riding in the Pro Peloton to write this book. I hope you enjoy it."

Meer info


Aan drie jonge, talentvolle fotografen werd gevraagd om een jaar lang alle grote en kleine wedstrijden te volgen. Het resultaat is een reeks beelden die aantonen hoezeer het wielrennen een religie is in Vlaanderen, en hoe verscheiden en levendig het meeleven met de koers is.

Meer info


Dit bijzondere boek wil een ode brengen aan de grootste wielrenners aller tijden, vanaf het prille begin tot nu., In korte portretten worden het karakter, de carrière, de mooiste overwinningen en de grootste tegenslagen van deze wielergoden op een treffende manier geschetst. En wat niet in woorden valt uit te drukken - hun vreugde, fierheid, vastberadenheid en ontgoocheling - wordt geïllustreerd door uniek beeldmateriaal.

Meer info


Voor velen is de racefiets een object van verering en dromen, en een wonder van vakmanschap en esthetica. Fiets! bestrijkt meer dan honderd jaar wielerhistorie en bevat achtergrondverhalen over 49 toonaangevende topontwerpers die grote invloed hadden en hebben op de wielersport. Van de stoffige vlaktes van de Italiaanse negentiende eeuw tot de hedendaagse nanobuizentechnologie, Fiets! is het ultieme boek voor iedereen die bewondering en respect heeft voor het streven naar perfectie op twee wielen.

Meer info


Dit boek verzamelt en bespreekt de 100 meest legendarische wielertruitjes: sommige zijn pareltjes van stijl en elegantie, andere zijn spuuglelijk, maar altijd zijn ze uiterst herkenbaar en roepen ze het beeld op van legendarische prestaties en coureurs.

Meer info


Rik Van Looy werd in december 2013 80 jaar. Van Looy was een van de allergrootste wielrenners die de wereld ooit zag.


Twee wereldtitels, twaalf klassieke zeges, 40 etappezeges in de grote ronden... geen wonder dat hij de Keizer van Herentals werd genoemd. Of ook wel Rik II, na Rik Van Steenbergen, die andere legendarische kampioen.

Meer info


Hoe Lucien Van Impe de Ronde won, reconstrueert de intriges en strategieën achter de triomf van Van Impe, maar staat ook stil bij de merkwaardige, soms tragikomische verhalen in de marge...

Meer info


De strijd tussen goed en kwaad kenmerkt eenieders leven. We maken momenten mee van vreugde en succes, maar ook van verdriet en tegenslag. Ons verblijf in dit opwindende tranendal biedt een afwisseling van wit en zwart.


Hoe Maertens dit beleefde, wat deze mallemolen hem aandeed en hoe hij er zich uit redde, leest en ziet u in dit unieke boek, waarin iedereen wel iets van zichzelf zal herkennen.

Meer info


(Magazine) Uit liefde voor de stiel.

Meer info


De Mannen achter Merckx is een even origineel als meeslepend leesavontuur over topsport en succes,  maar bovenal over opoffering en oprechte vriendschap.

Meer Info


Het referentiewerk over de wielrennerij van de jaren zestig en zeventig. Zesentwintig Belgische en vier Nederlandse toprenners beschrijven hun concurrentiestrijd met Eddy Merckx. Daarnaast becommentarieert de kannibaal zelf de prestaties van deze dertig toppers.

Meer info